Własna kuchnia

Mamy własną kuchnię wyposażoną w nowoczesny i profesjonalny sprzęt gastronomiczny, w tym, najnowszej generacji piec konwekcyjno-parowy, dający możliwość przyrządzania lekkostrawnych dań na parze.
Serwujemy posiłki, które oparte są na tradycyjnych potrawach kuchni polskiej, dostosowane do wieku i potrzeb rozwojowych naszych przedszkolaków.
Personel kuchenny to osoby z doświadczeniem, zamiłowaniem i pasją do gotowania.

Nad prawidłowym żywieniem dzieci czuwa dietetyk z wieloletnim doświadczeniem Pani Monika Dziemidowicz prowadząca własną poradnię dietetyczną ekoDIETETYK w Warszawie.

Posiłki w naszym przedszkolu to niewątpliwie ważne wydarzenie. Staramy się stosować rozmaite formy zachęt do ich spożywania. Przede wszystkim nie zmuszamy przedszkolaków do jedzenia, a zachęcamy do próbowania nowych potraw. Panie kucharki dokładają wszelkich starań, aby potrawy wyglądały estetycznie i kolorowo. Menu wzbogacone jest w owoce sezonowe, orzechy, rodzynki, suszone morele, śliwki, żurawinę, migdały, pestki słonecznika i dyni.

Poniżej przykładowy jadłospis

CZWARTEK POSIŁKI gramatura wartości odżywcze
Śniadanie Stół szwedzki: chleb mieszany, masło, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem,  wędlina, ser żółty, ogórek świeży, herbata owocowa. 35g 5g 35g 15g 15g 50g 200ml 324 kcal 18g białko 27g węglowodany 16g tłuszcze 4g błonnik
Obiad Zupa kalafiorowa z ziemniakami, filet z kurczaka w panierce, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej i świeżych warzyw z sosem vinegrette, kompot owocowy. 200ml 100g 150g 100g 200ml 480 kcal 22g białko 53g węglowodany 20g tłuszcze 9g błonnik
Podwiecz. Jogurt naturalny z musem z owoców leśnych, wafle ryżowe, lemoniada z pomarańczą. 100g 50g 30g 200ml 191 kcal 10g białko 22g węglowodany 7g tłuszcze 4g błonnik
razem 995 kcal 50g białko 102g węglowodany 43g tłuszcze 17g błonnik

Komentowanie jest wyłączone.